Volop genieten!

Eén van de pareltjes van de Saronische eilanden is Aegina. Een heerlijk eiland voor de kust van Athene. Gemakkelijk bereikbaar en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Aegina is prima geschikt voor een langere zonvakantie, maar ook als onderdeel van een flydrive met Athene als uitgangspunt.

Bekijk de drie unieke vakanties naar Aegina onderaan deze pagina.

Aegina: geboorteplaats van Plato

Het eiland Aegina is de geboorteplaats van de beroemde filosoof Plato, de leerling van Socrates en leraar van Aristoteles. Aegina behoorde in de oudheid tot de machtigste eilanden van het Griekse rijk. Het eiland heeft een eigen karakteristieke sfeer en is populair bij de inwoners van Athene die er graag naar toe gaan om de drukte van de stad te ontvluchten. Van oudsher is Aegina ook populair bij kunstenaars en artiesten zodat er op cultureel gebied ook veel te beleven is.

Eilandhoppen

Als je zin hebt in een avontuurlijke en gevarieerde fly-drive vakantie dan is eilandhoppen in de Saronische Golf het overwegen waard. Je reist dan van eiland naar eiland op eigen gelegenheid of met een georgansieerde reis. Aegina is ideaal als onderdeel van een eilandhoppen vakantie. Wil je meer weten over deze vorm van vakantie vieren, kijk dan op de eilandhoppen pagina van de Aegina website.

Aegina tips!

Goedkope Vakantie op Aegina (Sunweb)

Kies uit één van de mooie aanbiedingen van Sunweb voor een heerlijke vakantie op Aegina. U boekt de vlucht naar Athene, de transfer naar de haven, de overtocht per boot én het verblijf op Aegina in één goedkope pakketreis!

Eilandhoppen met Aegina (Eilandhoppenopmaat.nl)

Combineer een spannende ontdekking van het oude Griekenland met een paar dagen heerlijk genieten aan het strand op het eiland Aegina. Naast Aegina bezoek je ook Poros, Hydra, Spetses en Athene!

Uitgebreide informatie over het eiland Aegina vind je op de informatieve website Aegina Griekenland.

Complete fly-drive boeken

Alle fly-drives