Archeologisch Museum Heraklion

Archeologisch Museum HeraklionOp het prachtige eiland Kreta is ontzettend veel te doen, ook voor mensen die interesse hebben in de historie van Griekenland.

Wie wat wil weten over de Griekse oudheid, kan terecht in het Archeologisch Museum in Heraklion. Vanaf het grote plein midden in de stad kun je even ontsnappen aan de drukte en prachtige oude rekwisieten en monumenten van duizenden jaren geleden bezichtigen.

In 2014 is dit archeologische museum van Kreta volledig gerestaureerd. Het is vooral bekend vanwege de indrukwekkende Minoan Art collectie. Het museum bestaat uit twee verdiepingen met 25 zalen vol bezienswaardigheden.

Slangengodinnen van Knossos

De tocht begint bij de Griekse oudheid waar je onder andere cultuurvoorwerpen, kunst en religieuze attributen kunt vinden. Religieuze voorwerpen uit Heraklion, maar ook uit Knossos en omgeving. Het goed bestuderen van de beroemde Slangengodinnen uit het oude paleis van Knossos is sterk aan te raden.

Hoe verder je doorloopt, hoe ‘moderner’ het wordt. Het museum eindigt bij de Romeinse oudheid met prachtige beelden en antieke juwelen die de kunst van toen typeren.

Archeologisch museum kretaVoor kinderen valt er in het Archeologisch Museum van Heraklion ook genoeg te beleven. Op de begane grond bevindt zich een groot scherm met een interactief spel om ook de jeugd wat bij te brengen over de oudheid. Tevens zijn er demonstraties waarin te zien is hoe bepaalde vormen van kunst werden gemaakt, zoals het vervaardigen van mooie patronen op textiel.

Mocht je even een korte break willen, dan is het sterk aan te raden om een kopje koffie te drinken op het dakterras met een schitterend uitzicht over Heraklion.

Kreta in de oudheid

Wil je veel dieper ingaan op de vele beelden en artefacten uit de oudheid? Dan bestaat er de mogelijkheid om een gids in te huren. Op die manier kom je echt alles te weten over de bijzondere kunst en religieuze attributen die het museum te bieden heeft en maak je kennis met één van de meest indrukwekkende archeologische collecties van Griekenland.

Prijzen en openingstijden van het museum

Een normaal kaartje kost 10 euro, 65+ers betalen de helft en studenten en kinderen kunnen gratis naar binnen. Het museum is geopend van 08:00 tot 20:00 uur in de zomerperiode en van 08:00 tot 15:00 uur buiten het vakantieseizoen.

Vakantie naar Kreta boeken? Reisaanbieders