Volop genieten!

Noord-Griekenland is een echte aanrader voor iedereen die houdt van ongerepte natuur, geheimzinnige mythologie, lekker eten en hartverwarmende Griekse gastvrijheid! Vanwege de ligging is het noordelijke deel van Griekenland ideaal voor een fly-drive of rondreis. Op deze pagina vindt u tips en aanbevolen reizen.

Rondreis Noord Griekenland – tips

Ioannina meer GriekenlandNoord Griekenland beslaat een groot gebied dat langs de grens ongeveer 800 km breed is. De regio Macedonië (niet te verwarren met het land FYROM!) is het belangrijkste deel en verder rekenen we Epirus en Thessalië ook tot het noorden.

Thessaloniki

Thessaloniki is de grootste stad en heeft een internationaal vliegveld waar u meestal aankomt voor uw fly-drive. In het noorden van Griekenland vinden we onder andere de bekende Meteora kloosters, het natuurgebied Zagoria, het Ioannina meer, een aantal woest stromende rivieren en Pella, de geboorteplaats van Alexander de Grote.

Olympus Griekenland

De berg Olympus

In uw rondreis door Noord Griekenland mogen de schitterende scheireilanden van Chalkidiki, de mythische berg Olympus en de mooiste stranden van Griekenland aan de Olympische rivièra niet ontbreken!

Kiest u ervoor om zelf uw fly-drive samen te stellen? Bekijk dan onze pagina’s over goedkope vliegtickets en autohuur in Griekenland.

Aanbevolen rondreizen en fly-drives in Noord-Griekenland

Hieronder vindt u een aantal geselecteerde reizen van betrouwbare aanbieders.

Chalkidiki Griekenland

Fly-drive Chalkidiki (Eliza was here)

Waar iedereen rechtsaf slaat, gaat Eliza linksaf! Onontdekte plekjes, weg van de massa, altijd inclusief huurauto en ook nog scherp geprijsd! Bekijk de fly-drive vakanties op de unieke schiereilanden van Chalkidiki en ga genieten van het échte Griekenland!

Pharos Griekenland

Privé rondreis Noord-Griekenland (Ross Holidays)

Wil je graag een rondreis in Griekenland maken maar niet met een groep? Deze privé autorondreis boek je bij Ross Holidays, al 25 jaar dé Griekenland specialist. Inclusief vlucht naar Volos bij het beroemde Schiereiland Pilion in het Noord-Oosten van Griekenland waar je een indrukwekkende rondreis begint. Ook voor families.

Wandelreis met huurauto in Grieks Macedonië (SNP)

Bij SNP Natuurreizen (ANWB) boekt u deze unieke fly-drive. U reist van de ene plaats naar de andere met uw eigen huurauto en ter plekke geniet u al wandelend van de bijzondere sfeer. Hoogtepunten: de Prespameren, de Vikoskloof, de Meteora-kloosters en natuurlijk de godenberg Olympus.

Klooster Meteora

Fly-drives Noord-Griekenland (Kras)

Bij Fly-drive specialist Kras Reizen vindt u twee prachtige rondreizen in verschillende delen van Noord-Griekenland. De mix van natuur, geschiedenis, strand en cultuur maken deze reizen zo populair. Te boeken voor 8, 10 of 15 dagen.

Individuele rondreis Noord-Griekenland (TUI)

Neem een verfrissende duik bij een waterval. Geniet onder de bomen van een dorpsplein samen met de lokale bevolking van een heerlijke lunch. Bezoek de oude Kloosters van Meteora, hangend boven steile afgronden of ga raften en geniet van het natuurschoon. U bepaalt zelf wat u doet! Inclusief vlucht, overnachtingen en huurauto.

Noord-Griekenland per camper of caravan (ACSI)

Een caravan- en camperrondreis door Griekenland van ACSI is een sublieme combinatie van natuur, mythologie, groene hellingen, azuurblauwe zee, zon, cultuur, lekker eten en genieten van alles wat Griekenland zo mooi maakt! Inclusief alle campinggelden, excursies en heel veel andere extra’s.

Meer reizen in Griekenland bekijken?

Alle rondreizen