Volop genieten!

Al heel lang staat Griekenland in de top-10 van populairste vakantiebestemmingen. Het is een land waar vrijwel iedereen kan genieten; er is mooie natuur, er zijn prachtige stranden, het heeft een heerlijk klimaat, je kunt er actief of lui zijn, het eten is er heerlijk en de mensen gastvrij.

Ligging en klimaat

Griekenland_zwemmenGriekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Verder is Griekenland omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea, Lesbos en Rodos. Door de ligging en de verbrokkeling (eilanden) heeft het land een heel gevarieerd klimaat met warme zomers, maar ook eeuwige sneeuw op de berg Olympus. Griekenland is in Europa het land met de meeste diversiteit in de natuur aan soorten planten en dieren.

Griekenland zeeBij het kiezen van een vakantie is het daarom goed om te kijken naar het klimaat van de specifieke plek waar je naar toe wilt. Zo heeft Kreta in de zomer een wat milder klimaat dan sommige plekken op het Griekse vasteland waar het erg heet kan zijn.

Het zeewater is in de zomer vrijwel overal in Griekenland van een heerlijke temperatuur. Overweeg ook om in de nazomer of herfstvakantie naar Griekenland te gaan; de temperatuur is dan erg aangenaam en het zeewater heerlijk!

Bezienswaardigheden

perdika-aegina_3jpgNiet alleen de natuur is veelzijdig in Griekenland, eigenlijk geldt dat voor alles. Er is zoveel te zien en te beleven dat het teveel is om hier op te noemen. Op deze website is informatie te vinden over fly-drive vakanties naar Griekenland en per bestemming wordt er een korte beschrijving gegeven van de mogelijkheden. Wil je meer informatie dan is het aan te bevelen om per reisorganisatie te bekijken wat het aanbod is. Op de pagina over reisaanbieders hebben wij de Griekenland specialisten voor je op een rijtje gezet.

Wil je graag informatie over andere vakantielanden? Bezoek dan ook even Wiki Vakantie of Vakantie Brasil. Wintersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de site over de Belalp in Zwitserland.

Al zin om te gaan?

Bestemmingen