Volop genieten!

fly driveEen fly-drive is een vakantie waarin je een vliegreis, huurauto en overnachtingen combineert. Deze vorm van vakantie wint snel aan populariteit en kan op verschillende manieren worden ingevuld en aan de persoonlijke wensen worden aangepast. Populaire fly-drive bestemmingen zijn o.a. Amerika, Canada, Brazilië, Argentinië, Portugal, Italië, Schotland en Griekenland. Kijk onderaan de pagina voor een aantal suggesties.

In veel landen is een fly-drive een populaire vorm van vakantie en ook in Nederland wordt het steeds bekender. Toch wordt nog vaak de vraag gesteld: “Wat is een fly-drive vakantie precies?”

Verschillende soorten fly-drive vakanties

Het concept van fly-drive, ook wel ‘fly and drive’, ‘fly en drive’ of ‘flydrive’ genoemd, is een combinatie van vliegen en rijden. Je boekt een vakantie naar een bepaald land en bij aankomst staat een huurauto voor je klaar waarmee je zelf op pad gaat om je favoriete plekken te bezoeken. Je kunt dat alleen doen, als gezin met kinderen, met z’n tweeën of met een groep vrienden; dat bepaal je helemaal zelf. Op de vraag “wat is een fly-drive” zijn twee antwoorden te geven die we hieronder uitleggen. Van elke vorm vind je onderaan de pagina een aanbevolen reis.

De basis fly-drive

Bij deze vorm boek je alleen een vlucht en een huurauto en de rest regel je zelf. Dat kun je vooraf doen, maar veel mensen kiezen ervoor om ter plekke te bepalen waar ze naar toe gaan, hoe lang ze ergens blijven en waar ze overnachten. Het grote voordeel van deze manier van reizen is de flexibiliteit; als je het ergens leuk vindt kun je bijvoorbeeld gewoon een dag langer blijven. Het nadeel is dat je meer zelf moet regelen, vooraf of ter plaatse.

De basis fly-drive is ideaal voor mensen die een land al goed kennen of voor reizigers die houden van een gevarieerde en avontuurlijke vakantie.

De verzorgde fly-drive

Zoals de naam al zegt hoef je bij deze vorm eigenlijk alleen kleren, paspoort en geld mee te nemen; de rest is geregeld. Bij aankomst staat een auto voor je klaar en alle overnachtingen zijn geboekt. Je reist met de auto op je gemak van de ene plek naar de andere en geniet volop van het land.

Deze verzorgde vakantie is sterk aan te bevelen als je voor het eerst naar een land gaat dat je graag beter wilt leren kennen.

Aanbevolen fly-drive vakanties

Eliza was here: dé Flydrive specialist in Zuid-Europa

Eliza was here is specialist in bijzondere en unieke fly-drive vakanties rond het Middellandse Zeegebied. Kleinschalige accommodaties, geen hordes toeristen, maar onontdekte plekjes weg van het massatoerisme. Autohuur is altijd inbegrepen. Duidelijke en overzichtelijke website.

Kras fly-drives wereldwijd

Heerlijke verzorgde fly-drives naar een groot aantal landen over de hele wereld van Kras, één van de grootste reisorganisaties in Nederland en specialist in fly-drives. Kies je bestemming en het type vakantie en ontdek nieuwe landen met bijzondere culturen, overweldigende natuur en heerlijk eten en drinken. Ook last-minute fly-drives beschikbaar!

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra – specialist in fly-drive vakanties

Voor een ideale combinatie van vlucht en auto met optimale vrijheid gaat u naar De Jong Intra. Geweldige fly-drive reizen naar Schotland, Ierland, Spanje, Italië, Portugal, Noorwegen, IJsland, Finland, Zuid-Afrika, Canada of Amerika. Inclusief 24-uurs hulplijn.

Corendon Fly-drives

Voor een scherp geprijsde fly-drive in Andalusië, de Algarve, Griekenland of Turkije ben je bij Corendon aan het juiste adres. Uitstekend verzorgd en goed beoordeeld.

Vliegwinkel goedkope basis fly-drives

Voor een basis fly-drive ben je bij Vliegwinkel aan het juiste adres. Betrouwbaar, ruime keuze en scherpe prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld een basispakket van vlucht + auto eenvoudig aanvullen met één of twee hotelovernachtingen, bijvoorbeeld voor de eerste en de laatste dag.