Volop genieten!

Wie Griekenland zegt, zegt eilanden. Er zijn er meer dan 9.000 waarvan ongeveer 150 bewoond.
De aantrekkingskracht van Griekenland als vakantieland komt voor een belangrijk deel door die eilanden; het zijn allemaal kleine wereldjes met hun eigen cultuur, natuur en klimaat. Als je dat Griekenland wilt leren kennen dan is eilandhoppen de ideale vakantie.

Hieronder vindt u een aantal suggesties voor rondreizen van betrouwbare reisorganisaties.
Ook voor eilandhoppen met kinderen.

Eilandhoppen in Griekenland – de mogelijkheden

Eilandhoppen GriekenlandWil je gaan eilandhoppen in Griekenland dan is het aan te bevelen om eerst een bepaalde regio te kiezen. De belangrijkste groepen eilanden voor eilandhoppen zijn de Saronische eilanden vlakbij Athene en de Peloponnesos, de Cycladen met Santorini, Dodekanos tussen Griekenland en Turkije met Rhodos en Kos, de Egeïsche eilanden met Lesbos en Samos, de Ionische eilanden in het westen met Korfu en natuurlijk Kreta.

Bij het kiezen van een eilandhoppen vakantie die bij je past heb je de mogelijkheid om een compleet verzorgde reis te boeken, maar je kunt ook een basispakket nemen waarmee je flexibel bent. En de avonturiers onder ons boeken natuurlijk alleen een vlucht en trekken vervolgens zelf van eiland naar eiland!

Eilandhoppen in Griekenland – Tips

Eilandhoppen Griekse eilanden – op maat

Reisorganisatie ‘Eilandhoppen op maat’ is één van de twee bekende specialisten voor eilandhoppen in Griekenland. Met een voorbeeld reis als startpunt kunt u zelf uw eigen eilandhoppen vakantie samenstellen. De ervaren medewerkers zijn u daarbij graag van dienst met een persoonlijk advies.

Eilandhoppen Griekenland Ormos

Eilandhoppen Griekenland – Ross Holidays

De tweede specialist voor eilandhoppen in Griekenland die wij aanbevelen is Ross Holidays. Stel uw eigen eilandhoppen rondreis samen met een ervaren reisspecialist. Combineer verschillende eilanden in één reis. Bijvoorbeeld Epiros met Lefkas, Corfu en Kefalonia. Of Pilion met Skopelos en Skyros. De cycladen, de Egïsche eilanden of Kreta; alles is mogelijk!

Twee weken eilandhoppen op de Cycladen (Tui)

Tijdens deze eilandhoppen rondreis bezoekt u de vier bekendste eilanden van de Cycladen; Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Iedere aankomst in de volgende haven is weer een verrassing en op uw eigen tempo kunt u elk eiland verkennen. Tui staat garant voor een scherpe prijs en uitstekende service.

Eilandhoppen Cycladen en Sporaden (Sunweb)

De Cycladen en de Sporaden zijn de groenste eilanden van Griekenland. Kleine eilanden met prachtige stranden in een blauwe zee. Het aangename klimaat, het heerlijke eten en de gastvrije mensen zorgen voor een totale ontspanning. Kies een compleet verzorgde eilandhoppen vakantie van Sunweb.

Eilandhoppen – Ionische eilanden

Bij de specialisten van ‘Eilandhoppen op maat’ stel je zelf je persoonlijke eilandhoppen vakantie samen. Bijvoorbeeld op de Ionische eilanden. Wil je veel bekijken of juist wat meer relaxen, met auto of openbaar vervoer, het kan allemaal. De medewerkers die zelf alle eilanden kennen helpen je graag.

Eilandhoppen met kinderen

Reisorganisaties Riksja heeft een geweldig programma met vakanties in Griekenland voor kinderen. Deze eilandhoppenreis van 13 dagen brengt je naar Athene, Naxos, Amorgos en Santorini. Een belevenis voor volwassenen én kinderen!

Bekijk ook de andere vakanties met kinderen.

Eilandhoppen Cycladen en Saronische eilanden (Tui)

De Griekenland specialisten van TUI (Arke) hebben verschillende reizen voor eilandhoppen naar de Cycladen en de Saronische Golf samengesteld. Stuk voor stuk unieke rondreizen die u nergens anders kunt boeken. Kies uw eigen eilandhoppen rondreis van 8 dagen, 12 dagen of 15 dagen. Ook geschikt voor kinderen!

Eilandhoppen fietsvakantie (SNP)

Reisorganisaties SNP biedt een bijzondere manier van eilandhoppen; op de fiets! De reis gaat o.a. naar de eilanden Corfu en Kefalonia. Vliegreis, transfers, bagagevervoer, vervoer, ontbijt, tourfiets of ebike zijn inbegrepen. Unieke ervaring!

Eilandhoppen wandelvakantie (SNP)

Genieten van de natuur en weg van het massatoerisme biedt SNP Natuurreizen. deze eilandhoppen wandelvakantie brengt u naar de mooiste plekken op de eilanden Amorgos, Naxos en Santorini die bij de Cycladen horen. De tocht voert over eeuwenoude paden langs stranden, over bergen, door groene bossen en schilderachtige dorpjes. Een wandelvakantie om nooit meer te vergeten.

Bekijk ook de pagina Eilandhoppen Griekenland op de website over het eiland Aegina.